Chakrameditation

Guidad meditation av Anders Östman
Längd: 28:57

Här får du i tur och ordning besöka kroppens energicentra (chakra) och fylla dem med energi.

  1. Rotchakrat, som finns i bäckenbotten, har en röd färg. Det får du fylla med trygghet och kraft, och hitta tillbaka till jordens styrka.
  2. Navelchakrat har en orange färg, och står för kreativitet och glädje.
  3. Solar plexus, mellan naveln och upp till revbenen, har en gul nyans. Det får du fylla med lugn och ro, men också frekvenser av utveckling och frigörelse.
  4. Hjärtchakrat, i bröstkorgen, har en grön färg. Du får utforska vilka gröna nyanser som finns där inne, och fylla det med kravlös kärlek och gemenskap.
  5. Halschakrat har en blå/blåturkos färg. Det får du fylla med frihet, och att du står upp för dig själv. Du får hjälp att förstärka friheten att stå upp för sig själv.
  6. Det tredje ögat, i pannan, har en indigoblå färg. Det står för öppenhet och seende.
  7. Hjässchakrat (eller kronchakrat) har färgen violett. Där får du fylla dig med en känsla av ödmjukhet och att kunna ta emot.
  8. Utöver dessa sju traditionella chakran, finns två nya. Det rosa chakrat ligger ovanför det violetta, alltså strax utanför din kropp. Det har en härlig vibration av lycka.
  9. Det andra nya chakrat ligger längst upp på bröstbenet, mellan ditt hjärtchakra och ditt halschakra. Dess färg är turkos-grön. Dess vibration är universell, gudomlig kärlek.

Efter den första introduktionen till varje chakra får du låta en symbolisk blomma växa för respektive färg. Du får låta dig själv utvecklas och nå balans, eftersom alla chakran står för olika saker i ditt liv. Du är värd allt du vill. Det är du som bestämmer över din kropp, hur mycket du vill öppna och hur mycket du vill stänga. Det är du som bestämmer tiden och intensiteten, i samklang med din inre vägledning.